Hírek
Felnőtt

A MAC Ikonok elleni, hosszabbításban elveszített bajnokin (6–5) remekelt a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es csapatában Ambrus András, aki két gólja mellett egy asszisztot is kiosztott. Két meccsen így öt ponttal áll a kanadai táblázaton, ezzel a legeredményesebb szegedi játékosnak számít.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Kicsit keserű lett a MAC elleni bajnoki vége, hiszen 14 másodpercre voltunk a büntetőktől, ahol úgy gondolom, a remeklő kapusunk, Garbacz Máté formáját látva nagyobb esélyünk volt a két pont megszerzésére. Ez végül nem jött össze, ám tudtunk örülni az egy pontnak is, ami bravúr az esélyesebb MAC otthonában. Ennek fényében kíváncsian várjuk a vasárnapi, hazai meccset, ahol két, de akár három pontra is jók lehetünk. Hogy mi kell ehhez? Ugyanilyen kapusteljesítmény, hasonlóan jó hozzáállás a csapat részéről, illetve kevesebb kihagyott helyzet – fogalmazott Ambrus András, aki karácsonykor ünnepelte 29. születésnapját. 

Ambrus két bajnokin lépett eddig jégre szegedi mezben a nyári visszatérése óta, ezeken öt pontot, részletesen nézve négy gólt és egy asszisztot termelt. Ezzel a legjobb szegedinek számít a kanadai táblázaton, a teljes bajnokságot figyelembe véve pedig a hetedik. Mondhatnánk ezt kiugró teljesítménynek, ám tőle inkább megszokott, hiszen az elmúlt két évben is hasonló ütemben termelte a pontokat, akkor még zalaegerszegi mezben. 

– Az egerszegi szereplésem során keveset tudtam a jégen készülni, inkább egyéni edzésekkel tartottam magam formában. Mióta visszatértem Szegedre, nagy pozitívumnak számít, hogy rendszeresen tudok a srácokkal közösen edzeni. Sajnos a munkám miatt nem minden tréning fér bele, és a KMH elleni bajnoki is azért marad ki, mert dolgoztam. A MAC ellen a pesti játékosainkkal szerepeltem egy sorban, de ez nekem nem gond, hiszen az utóbbi években megtanultam alkalmazkodni a társakhoz – mesélte.

Támadónkat nem csak a Loli által díszített mezben lehet látni, sokszor húz zebracsíkos felszerelést is. 

– Négy éve dolgozom játékvezetőként, sok meccsen közreműködtem már. Az OB II-ben is fújhatnék, de mivel itt játszom, ez összeférhetetlen lenne, így leginkább az U16-os bajnokságban számít rám a szövetség vonalbíróként – mesélte Ambrus.

Szöveg: Gyúrós István