Hírek
Felnőtt

Hiába vezettünk a második harmadban 4–2-re a dunaújvárosi Worm Angels ellen, fordítottak a vendégek, így vereséggel kezdte az OB II-es szezont a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű. 

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Worm Angels 4–5 (2–2, 2–1, 0–2)
OB II, alapszakasz, 1. forduló. Szeged, 300 néző. Vezette: Sütő Gábor, Laár Balázs, Jakocs Ferenc.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Garbacz Máté (88%) – Kordisz András, Muzsik Norbert, Bata Dániel László, Dabasi Balázs, Szokolov Artyom – Becsei Bonifác, Szabó Dávid, Ambrus András 2, Bálint Tamás 1 (1), Csanády Zsombor (1) – Annus Döme, Maslac Michael (2), Barcsik Gergely, Losonci Ádám (1), Varga Zalán (2) – Szalai Ákos (kapus), Pallós Péter 1, Szalai Gergő. Játékos-edző: György Róbert.

A találkozóra csakis a testhőmérséklet mérése, illetve kézfertőtlenítő használata után léphettek be szurkolóink, akik az előírásoknak megfelelően végig orrot és szájat eltakaró maszkban nézték a találkozót – külön köszönjük mindenkinek a fegyelmezettséget. A kezdés előtt Somorjai Andor, az U12-es együttes kapusa vehette át az október legjobb utánpótlás-játékosának járó ajándékcsomagot, amelyet a Goodwill Pharma ajánlott fel, majd Kovács Milán végezhette el a kezdődobást, aki 11. születésnapjára kapta ezt a lehetőséget.

Nem indult jól a bajnoki rajt: öt perc sem telt el a meccsből, amikor a dunaújvárosi Worm Angels vezetést szerzett. Ellenfelünk jobban játékban volt, a harmadik bajnokijukat játszották már a szezonban, míg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű most debütált a 2020–2021-es idényben. György Róbert edző dolgát az is megnehezítette, hogy több új játékost kellett beillesztenie a sorokba.

Egy visszatérő, Ambrus András hamar megmutatta, mennyire gólerős játékos: előbb Varga Zalán és Maslac Michael, majd Bálint Tamás és Csanády Zsombor gólpasszából talált be, így fordítani tudtunk (2–1). A harmad vége mégis döntetlen lett, másfél perccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek (2–2). 

A második harmad úgy kezdődött, ahogy elterveztük: Maslac második asszisztját Bálint Tamás váltotta gólra, majd Varga Zalán, illetve Losonci Ádám átadásából a saját nevelésű Pallós Péter talált be, így 4–2-re megléptünk. Nagy kár volt érte, hogy a harmad végén, ezúttal is másfél perccel az idő lejárta előtt betaláltak a dunaújvárosiak (4–3).

Aztán az utolsó játékrészben pont az ellenkezője történt annak, amit elterveztünk: a Worm Angels hat perc alatt két gólt ütött, így fordítani tudott (4–5). A folytatásban hiába próbáltunk meg mindent, hiába kért időt György Róbert edző, és hiába hoztuk le Garbacz Máté kapust az utolsó percben, nem sikerült egyenlíteni. A szezon így vereséggel indult – ezen javítani november 22-én lehet, amikor a címvédő KMH SE vendégei leszünk. A következő hazai mérkőzésünk várhatóan decembert 6-án lesz a Hevület ellen. 

György Róbert: – Kétgólos előnynél azt hittük, hogy megvan a meccs, és mi diktálhatjuk az iramot, de a második harmad végén kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami összezavarta a csapatot. Megvoltak a helyzeteink, ám ezeket nem sikerült megfelelő arányban értékesíteni. Reméljük, hogy a következő találkozón javítani tudunk.