Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szeged elszenvedte első vereségét az Andersen Liga 2023–2024-es szezonjában: Pék György csapata a listavezető UNI Győr ETO HC ellen maradt alul hazai jégen.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szeged–UNI Győr ETO HC 3–6 (0–2, 1–2, 2–2)
Andersen Liga, 3. forduló. Szeged, 300 néző. Vezette: Gebei, Belák, Kocsány, Dömötör.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (88%, 45 védés) – Horváth Tamás, Ritecz Richárd, Balogh Bence, Kaeden Meuer 1 (2), Jakab Zoltán – Ujj Zalán, Andrew Rothmeier (1), Morvay Bálint 2, Czakó Barna, Fehérvári Balázs – Farkas Botond, Kaposi József, Csanády Zsombor, Papp Tamás – Christopher O’Shaughnessy (kapus). Vezetőedző: Pék György.

Két hibátlan csapat találkozott az Andersen Liga harmadik fordulójában. A Goodwill Pharma Szeged tartalékos összeállításban kezdett, a győrieknél viszont csaknem négy teljes sor állt a szakmai stáb rendelkezésére. Az első harmadban ezt az erőfölényt kihasználta a vendégcsapat, kétszer is betalált, 0–2-re hozva a játékrészt.

A második 20 perc már jobban nézett ki hazai szempontból. Csapatunk amatőr, ezt mindig hangsúlyozzuk, így fordulhatott elő, hogy Fehérvári Balázs és Czakó Barna csak a bemelegítés végére, míg Kaposi József a meccs közben érkezett meg a műjégpályára. Mindannyian dolgoznak, a munkájuk után, több száz kilométert levezetve vállalták a meccset, köszönet nekik érte! A játékukkal stabilabb lett a szegedi gárda, Morvay Bálint szépíteni tudott, de a harmad végére 1–4-re vezetett az ellenfél.

Az utolsó harmad hozta a legizgalmasabb hokit, hiszen hiába húzott el 1–6-ra a Győr, nem estünk össze, egyre több veszélyes támadást vezettünk, amelyekből előbb Kaeden Meuer talált be, majd Morvay duplázott. A vége 3–6 lett, amely az első bajnoki vereségünket jelentette, ám tartalékosan így is sikerült helytállni a listavezető ellen. Egy hét múlva ismét hazai jégen szerepelünk, akkor az újonc Vasas SC érkezik a szegedi műjégpályára.

Pék György: – Nem vagyok elkeseredve, ám azt sajnálom, hogy nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ráadásul az alapemberek hiányoztak. Amikor már majdnem megvolt a három sorunk, más lett a játék képe. Formálódunk még, nehéz a feladat, hiszen csak heti kettőt edzünk, amatőr csapat vagyunk, míg néhány rivális napi szinten gyakorol. Taktikáról emiatt kevésbé beszélhetünk, inkább az egyéni képességeket igyekszünk minél jobban kihasználni.