Hírek
Felnőtt

Gólokban gazdag, izgalmas összecsapást játszottunk a dunaújvárosi Worm Angels ellen az OB II harmadik fordulójában. Hiába küzdöttünk, a vendégek eggyel több gólt szereztek, így a szezonbeli harmadik meccsünket már nem sikerült megnyerni.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Worm Angels 3–4 (0–2, 2–2, 1–0)
OB II, 3. forduló. Szeged, 200 néző. Vezette: Jakocs, Varjú-Bartal, Sebők K.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Garbacz Máté (90%, 37 védés) – Kukucska Balázs, Szabó Zsolt, Gulácsi Ábris, Kiss Benedek, Pápa Barnabás 1 – Becsei Bonifác (2), Muzsik Norbert, Csanády Zsombor, Frajka Botond 1, Vojnits Bence 1 – Altmann Márk, Szalai Gergő, Annus Döme, Barcsik Gergely, Kurucsai Martin, Ferró Norbert – Szalai Ákos (kapus). Játékos-edző: Kukucska Balázs.

Az első a második ellen – rangadónak kinéző összecsapást vívtak a jégkorong OB II harmadik fordulójában, amikor a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a dunaújvárosi Worm Angels csapatát látta vendégül. Az összképhez hozzátartozik, hogy a szegediek két könnyebb meccsel kezdték a szezont, így szereztek hat pontot, míg a Worm Angels rutinos riválisok, a MAC és a tavalyi bajnok KMH ellen szerezte meg az öt egységét. Éppen ezért lehetett úgy érezni a kezdés előtt, hogy a vendégcsapat az esélyesebb a bajnokin.

A szegedi együttesben új nevek is feltűntek: az utánpótlásedzőként Szegeden dolgozó Gulácsi Ábris kölcsönszerződését a héten sikerült véglegesíteni a dunaújvárosi egyesületével, Frajka Botond most tudott először a csapat rendelkezésére állni a szezonban, és ugyanez igaz az utánpótlásedző Altmann Márkra is, hiszen ezúttal nem ütközött sem az U14-es, sem az U16-os csapat programja az OB II-vel. A korongbedobást az U10-es Hajdú Hunor végezte el, akit az egyesület edzői az utánpótlás legjobbjának választottak meg október hónapban.

Az első harmadban gyors góllal kezdtek a vendégek: Lencsés Tamás már a negyedik percben betalált emberelőnyből (0–1). A harmad elejét uralta a vendégcsapat, amely a tizenegyedik percben megduplázta előnyét Borbás Gergely révén (0–2). A játékrész utolsó perceiben megsokasodtak a szegedi helyzetek, de betalálni nem sikerült, így kétgólos dunaújvárosi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején már eredményekkel párosultak a szegedi rohamok: előbb Vojnits Bence talált be (1–2), majd egy remek védekezés, egy Garbacz-bravúr és egy gyönyörű szóló után Frajka Botond alakított döntetlenre az eredményt (2–2). Mindkét gólpasszt Becsei Bonifác adta. A jó játékot visszaesés követte, amit Borbás Gergely kétszer is kihasznált, így 40 perc játék után továbbra is kétgólos vendégvezetést (2–4) mutatott az eredményjelző.

A záróharmadban mindent megtettünk az egyenlítésért, többet lőttünk kapura, de ez csak részeredményt hozott, hiszen Pápa Barnabás szólógóljával szépítettünk (3–4), ám már nem maradt erőnk, időnk az egyenlítésre. Érdekesség, hogy a négy kapott gól ellenére kapusunk, Garbacz Máté ezúttal is 90 százalék felett zárt védési hatékonyságban: a 41-ből 37 lövést megfogott. Két siker után ez az első vereségünk a szezonban, méghozzá egy bajnokesélyes csapat ellen.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű november 7-én a MAC Ikonok vendége lesz, míg a következő hazai mérkőzésen november 14-én, vasárnap 18 órától fogadja a címvédő KMH SE együttesét.

Kukucska Balázs: – Túl sokat hibáztunk az első harmadban, az exválogatott játékosokkal felálló ellenfél pedig végig szervezett volt, megtartották a korongot. A végén hiába próbáltuk, nem tudtuk megteremteni az esélyt az egyenlítésre. Remélem, a szurkolók jól érezték magukat, örülünk, hogy ennyien kijöttek, várjuk őket legközelebb is.

Szöveg: Gyúrós István