Hírek
Felnőtt

Szakosztályunknál a létesítményfejlesztéssel párhuzamosan apró lépésekkel megy előre a szakma, amelynek a csúcsán a felnőttcsapat áll. Interjú a Tisza Volán SC elnökével, Kővári Árpáddal.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Az utóbbi években folyamatosan fejlődik a Tisza Volán SC jégkorong-szakosztálya. Elnökként hogyan látja az itt zajló munkát?

– Amikor Pápai Miklós megkapta a megbízását a szakosztály vezetésére, a szövetséggel hármasban lefektettük a fejlődéssel kapcsolatos elvárásokat és feladatokat. Ezek apró változások és korrekciók mentén szépen teljesülnek! Ilyen volt a létesítményfejlesztés, illetve ezzel párhuzamosan az utánpótlás-nevelés teljes tárházának kialakítása, és bár nem tudtuk megszerezni az akadémiai képzés lehetőségét, de szorosan ott vagyunk annak közelében. Az óriási munka eredményei már látszanak, ezért a legnagyobb elismerésünk jár a szakosztály vezetésének, edzőknek, szülőknek és egyéb közreműködőknek.

– Erősödött a keret, több élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos érkezett. Egy erős csapat jó példa lehet az utánpótlásban szereplő több száz gyermek számára is?

– Mint említettem, a létesítményfejlesztéssel párhuzamosan apró lépésekkel megy előre a szakma, amelynek a csúcsán a felnőttcsapat áll. Ez az, ami szívóhatásként működik a fiatalok felé, így nélkülözhetetlen. Az eddigi munkánk még nem elég egy első ligás gárda kialakításához, ez a jövő feladatai közé tartozik, de bízom benne, hogy ez is sikerülni fog!

– Fejlődik az infrastruktúra is, ami a város és az egyesület összefogásának köszönhető. Elégedett az eddigiekkel?

– Az infrastruktúra terén jól állunk, hiszen az algyői, komplettnek nevezhető létesítménnyel és annak használatával nagyon jók az esélyeink, a szegedi beruházás hamarosan befejeződik, és amennyiben a metodikai központ is elkészül, elsősorban a szövetség jóvoltából, akkor elmondhatjuk, hogy a munkánk nagy részét elvégeztük. Ehhez kiváló kapcsolati rendszer kellett a szegedi és az algyői önkormányzatokkal, ezekkel maximálisan elégedett vagyok!