Hírek
Serdülő (U-16)

A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai erőtér programjának dél-alföldi központja Szeged. Ennek keretében a 2020–2021-es szezonban Makóról kettő, Kecskemétről kilenc játékos igazolt a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű U16-os együtteséhez.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– A szakmai erőtér program elér egészen Bajáig, Kecskemétig, Kiskőrösig, Békéscsabáig, ennek a térségnek az irányítását fogja össze mentoredzőként Marius Gliga. Természetesen segítsége is akad, a klub részéről Balázs Csongor és György Róbert segít neki a munkában. A három éve működtetett program egyik legfontosabb célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson, azaz a kisebb egyesületek tagjainak ne kelljen idősebb korosztály vagy felnőttcsapat hiányában abbahagynia jégkorongot – mondta Gusztos Gábor, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű technikai igazgatója.

Ennek jegyében Makóról két gyermek szerződött a szegedi U16-os csapatba, akik vállalták az ingázást, rendszeresen átjárnak majd az edzésekre. Kecskemétről kilenc utánpótláskorú játékos csatlakozik a Goodwill Pharma Szegedi Vízműhöz kettős igazolással ugyanebben a korosztályban: ők kispályán a kecskeméti együttesben szerepelnek, nagypályán viszont a szegediben. Ezzel megoldódott a létszámbeli probléma is az U16-osoknál.

– A kecskemétiek otthon edzenek a szezon során, ám augusztusban ők is részt vesznek a közös szegedi edzőtáborban, ahol napi két tréningjük lesz. Mivel az edzők már foglalkoztak velük, nem ismeretlenül érkeznek, ez segít a beilleszkedésükben. Ez a folyamat a városnak is előnyös: ha egy középiskolás gyermek megtalálja a számításait a hokiszakosztálynál, biztos, hogy Szeged is szóba jön majd a továbbtanulást illetően – tette hozzá Gusztos Gábor.

Szöveg: Gyúrós István