Hírek
Felnőtt

Hat gólt szereztünk, mégis vereségben volt részünk a Lehel HC elleni jászberényi rangadón az Andersen Ligában. A második harmad mindent eldöntött.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Lehel HC–Goodwill Pharma Szeged 11–6 (5–2, 4–0, 2–4)
Andersen Liga, 7. forduló. Jászberény, 220 néző. Vezette: Gangel, Kedves, Tóth D., Dorogi.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (83%, 25 védés) – Farkas Botond (1), Garbacz Ádám (3), Csiki Attila 1, Balogh Bence 1 (1), Morvay Bálint 1 (1) – Andrew Rothmeier, Ujj Zalán, Surányi Kristóf, Alexander Bokov 1 (1), Jerzy Gus 1 – Horváth Tamás, Fehérvári Balázs (1), Papp Tamás, Jakab Zoltán 1 – Christopher O'Shaughnessy (kapus, 82%, 27 védés). Vezetőedző: Pék György.

Két, egyaránt az élmezőnyhöz tartozó csapat csapott össze az Andersen Liga 7. fordulójában: a Goodwill Pharma Szeged a jászberényi Lehel HC-hez utazott. Pék György csapata kicsit tartalékosan állt fel, nem volt meg a három teljes sorunk, ennek ellenére a pontszerzés volt a cél a találkozón.

Rosszul indult a meccs, az első harmad felére négy gólt szereztek a hazaiak, és bár Csiki Attila és Jakab Zoltán betalált szegedi részről, 5–2-es hazai vezetéssel zárult a játékrész. A helyzet csak tovább romlott a második harmadban, hiába cseréltünk ugyanis kapust, Garbacz Máté után Christopher O'Shaughnessy is tehetetlen volt a hazai próbálkozásokkal szemben. Újabb négy Lehel HC-gól következett, így 9–2-re vezettek a vendéglátók.

Az utolsó harmadban javult a helyzet, a támadások végre eredménnyel is jártak! Sorrendben Morvay Bálint, Alexander Bokov, Jerzy Gus és Balogh Bence is betalált, tizenegy perc volt hátra, amikor látható közelségbe kerültek a jászberényiek (9–6). Ennél közelebb nem sikerült kerülni, sőt a végén még született két Lehel-gól, így öttel, 11–6-ra nyertek a hazaiak.

A Goodwill Pharma Szeged legközelebb hétközi fordulót játszik majd: december 6-án az FTC-Telekom vendégei leszünk. A következő hazai találkozó december 9-én, jövő szombaton a MAC Ikonok ellen következik.

Fotó: Albert Péter