Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Felnőtt

A szokásokhoz híven a Squash Club Szabadidőközpont kertjében tartotta évzáróját a Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya. Az eseményen értékeltük a 2021–2022-es szezont, bejelentettük az edzői stábot érintő változásokat, illetve átadtuk a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű utánpótláscsapatainál a legjobbaknak járó elismeréseket.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az évzárón Pápai Miklós szakosztály-igazgató értékelt. Elmondta, a legutóbbi két szezont meghatározta a koronavírus-járvány, amely visszavetette ugyan a fejlődést, ám az nem állt meg. Ez az idő tökéletes volt arra, hogy a klubnál dolgozó fiatal edzői csapat szakmailag előre lépjen, eközben egymásra találtak, kiváló közösséggé formálódtak. Hozzátette, van még hová fejlődniük, ezt minden érintett tudja, ehhez várják a szülőktől is az építő jellegű hozzászólásokat.

A 2021–2022-es szezonban az U16-os csapat okozta a legtöbb szép pillanatot, utolsó másodperces gólokkal fordítottak meg meccseket, ezek olyan élmények, amelyek az akaraterőt dicsérik, és amelyekből minden korosztály erőt meríthet. A csapat tagjai voltak az újvidéki játékosaink is, akik minőséget hoztak a pályára – Pápai megköszönte minden szegedi szülőnek, aki segített az elszállásolásukban, utaztatásukban.

A következő időszakban újabb infrastrukturális fejlődésre kerül sor, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermekek megfelelő környezetben készülhessenek, valós munkát végezhessenek. Hamarosan olyan lehet a szegedi műjégpálya, amelyre nyugodt szívvel mondható, hogy a szegedi hoki otthonává válik. Ehhez az új öltözők átadására van szükség, amelyre kis csúszással ugyan, de hamarosan sor kerülhet. A csúszás következménye, hogy az augusztusi munka valószínűleg még az algyői jégpályán kezdődik el, ahová szervezetten, busszal hordják majd át a gyerekeket, míg szeptembertől a hagyományos menetrend szerint, Szegeden folytatódhat a felkészülés. A jégkorongcsapatoknál júliusban teljes leállás lesz, a felkészülés augusztusban folytatódik.

Pápai érintette az edzői stáb alakulását is. Azzal kezdte, hogy 2021 nyarán négy kiváló szakember, Balázs Csongor, György Róbert, Maslac Michael és Garbacz Máté is távozott, elszólította őket az akadémiai rendszer, a pótlásuk nehéz feladat volt. Közülük Garbacz egészen biztosan visszajön, teljes értékű utánpótlásedzőként dolgozik majd Szegeden, és van esély Maslac visszatérésére is. Ami a jelenlegi nyarat illeti, Annus Döme távozik, a civil életben, gyógytornászként folytatja, ehhez sok sikert kívánunk, illetve köszönjük neki az eddigieket. Pápai szerint Döme fiatalon lett ugyan edző, de a szorgalma, motivációja magas szinte emelte, kiváló munkát végzett az utánpótlásban. 

Szeged régióközpont a szövetség rendszerében, ez eddig is így volt, ám a következő szezonban hatványozottan érezhető lesz ennek hatása. Ez abban is megmutatkozik, hogy a legügyesebb szegedi gyerekek lehetőséget kapnak az akadémiai rendszerbe való belépésre, míg a többi környékbeli együttestől, Makóról, Kiskőrösről, Kecskemétről, Szabadkáról, Újvidékről további játékosok érkezhetnek Szegedre. Erre az infrastruktúra alkalmas. A szabadkai egyesülettel már született is együttműködés, a következő szezonban 40 gyermek érkezik a különböző korcsoportokba. Velük jön az elismert, rutinos szakember, Zoran Jaramazovic is, aki az OB II-es csapat mellett több korosztálynál edzősködik majd. A jelenlegi tervek szerint az U18 és az U16 tartozik majd hozzá, míg az U14-nél Vojnits Bence, az U12-nél Maslac Michael vagy szintén Vojnits, az U10-eseknél Garbacz Máté, az U8-asoknál pedig Kurucsai Martin irányítja az edzéseket, de természetesen mindenkinek lesz majd segítsége is. A szakmai vezető remélhetőleg továbbra is Marius Gliga marad, a román szakember szeretné folytatni a megkezdett munkát, erről egyeztet a szövetséggel. 

A több gyerek több csapatot is jelent: a korosztályokban tudásszint alapján lesznek elosztva a játékosok, erről az edzők döntenek. Átjárásra természetesen van lehetőség, felfelé és lefelé is lehet mozgás a keretekben a mutatott teljesítmény alapján. Ez a rendszer a minőségi jégkorongozók nevelését támogatja, egyben a lehető legtöbb gyermeknek biztosít lehetőséget a játékra. A szakosztály szándéka, hogy minden korosztályban a nagypályás bajnokságban induljon, a 3×3-as kispályás sorozatokat vészmegoldásként veszik számításba. 

Ami az OB II-es együttest illeti, az edző Zoran Jaramazovic lesz, de további változásokra is számítani lehet. A szövetség átalakította a bajnokságot, létrehozta a Liga 2 projektet, amelyben egy selejtező után az U21-es bajnokság második felébe tartozó csapatok is becsatlakoznak, miközben kiegészülnek U25-ös játékosokkal. Ez jelentőset növel majd a bajnokság színvonalán, hiszen olyan csapatok is Szegedre érkezhetnek, mint a Fradi vagy a Vasas. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű keretét így alaposan megerősítették, közel húsz új játékost igazoltak a vezetők, a legtöbbjük élvonalbeli múlttal rendelkezik az utóbbi évekből. 

Az évzárón díjazták a legutóbbi szezon legjobbjait is az utánpótlásban: az U8-asoknál Somorjai Liza, az U10-eseknél Somorjai Mira, az U12-eseknél Hemmert Gábor, az U14-es csapatnál Kónya Koppány és Rózsa Marcell, az U16-osoknál a DVTK akadémiájához távozó Vörös Henrik, a kapusoknál pedig Prislinger Levente kapta az elismerést. Szintén díjat kapott a távozó edző, Annus Döme, illetve a jégpályán harminc éve a technikai hátteret biztosító, a jegyzőkönyvet vezető Fekete Tamás, azaz Fekusz.

Gyúrós István marketing szövegírás