Hírek
Felnőtt

Ötödik meccsünkön a negyedik sikerünket arattuk az Andersen Ligában: a Goodwill Pharma Szeged a Dél-Budai Hockey Club otthonában tudott izgalmas meccsen 6–4-re diadalmaskodni.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Dél-Budai Hockey Club–Goodwill Pharma Szeged 4–6 (1–2, 3–2, 0–2)
Andersen Liga, alapszakasz, 6. forduló. Budapest, FTC Sátras Jégpálya, 31 néző. Vezette: Soós, Tóth R., Kovács P., Dorner.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (85%, 22 védés) – Garbacz Ádám (1), Kiss Benedek, Csiki Attila 1, Kaposi József (1), Turbucz Martin 2 – Balla Norbert 1 (2), Szabó Zsolt (2), Pápa Barnabás (1), Pápa Márton 1, Szabó Zalán (1) – Csanády Zsombor 1, Fehérvári Balázs (1), Morvay Bálint. Edző: Zoran Jaramazovic.

A forduló előtt kilencpontos Goodwill Pharma Szeged a nyolcpontos Dél-Budai Hockey Club otthonában lépett jégre az Andersen Liga hatodik fordulójában, így már a kezdésnél érezni lehetett, hogy kiemelkedően fontos bajnokira kerül sor. Az első harmad első fele az ismerkedéssel telt, majd a hazai vezetésre a csapatkapitány Turbucz Martin és Balla Norbert révén két góllal válaszoltak a szegediek, 1–2.

A második harmadban Csiki Attila találatával kétgólos előnyt szereztünk, majd beindultak a hazaiak, három perc alatt három gólt szerezve 4–3-ra fordítottak. Pápa Márton emberelőnyös találata kellett, hogy a szünetre 4–4-es döntetlennel vonuljanak a felek. Az utolsó harmadban a saját nevelésű Csanády Zsombor találatával kerültünk újra előnybe, majd fél perccel a vége előtt Turbucz Martin alakította ki a 6–4-es végeredményt. 

Hat forduló után öt meccset játszva a Goodwill Pharma Szeged harmadik a tabellán 12 ponttal, az ugyancsak 12 pontos UNI Győr ETO HC, illetve a 14 ponttal listavezető DAB-ASP mögött. A 36 lőtt góllal együttesünk a bajnokság legeredményesebb együttese eddig.