Hírek
Felnőtt

A Goodwill Pharma Szeged csapata ismét győzni tudott az Andersen Ligában: ezúttal a mezőny végéhez tartozó Dél-Budai Hockey Clubot győztük le magabiztosan, 5–2-re. Második helyen állunk a tabellán.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szeged híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Goodwill Pharma Szeged–Dél-Budai Hockey Club 5–2 (0–0, 3–2, 2–0)
Andersen Liga, 6. forduló. Szeged, 200 néző. Vezette: Gebei G., Martin (francia), Pályi-Kiss, Balog.
Goodwill Pharma Szeged: Garbacz Máté (94,4%, 34 védés) – Farkas Botond, Fehérvári Balázs (1), Morvay Bálint 1 (3), Czakó Barna, Ambrus András – Ujj Zalán, Jécsai Dávid (1), Kaeden Meuer 3 (1), Kaposi József (1), Alexander Bokov – Andrew Rothmeier, Csanády Zsombor 1, Jerzy Gus, Szalmás Bence, Jakab Zoltán – Christopher O'Shaughnessy (kapus). Vezetőedző: Pék György.

A mérkőzés kezdésekor három érdekességet is feljegyezhettünk: egyrészt visszatért a csapatba kézsérülése után a heteket kihagyó Jerzy Gus, másrészt először játszott szegedi jégen a szezon közben szerződtetett légiósunk, az orosz Alexander Bokov, harmadrészt pedig a zsűriasztal helyett ezúttal a pályán láthattunk csatárunkat, Ambrus Andrást, aki hosszabb kihagyás után kezdte újra a játékot. Ezeken kívül az első harmadban sok mindennek nem örühettünk, gól nem született, a játékba pedig sok hiba csúszott.

A második harmadik legelső percében vezetést szereztünk, Morvay Bálint talált be, ám meglepetésre rövid idő alatt fordított a mezőny végéhez tartozó vendégcsapat, amely a meccs felénél 1–2-re vezetett. Nem hagytuk ezt annyiban, a saját nevelésű Csanády Zsombor kiegyenlített, majd a játékrész vége előtt 32 másodperccel Kaeden Meuer a vezetést is megszerezte.

A harmadik harmadban végig látszott, hogy meglesz a győzelem, csakis a különbség volt kérdéses. Mivel Meuer még kétszer betalált, végül 5–2-re nyertünk, köszönhetően többek között a kapuban ismét remeklő Garbacz Máténak, aki 94 százalékkal védett. Folytatás a hétvégén, a Lehel HC vendégeként.

Pék György: – Tűrhetetlen volt, ahogy az első harmadban teljesítettünk, a játékosok azt gondolták, hogy semmit nem kell tenni a sikerért. Csak sétafikáltunk... A harmad után ezért erélyesebb voltam az öltözőben, a folytatásra pedig szerencsére feljavultunk. Ilyen kezdés nem fér bele, ha komolyan akarjuk venni a bajnokságot, akkor változtatnunk kell.