Hírek
Előkészítő (U-12)

Véget ért a 2022–2023-as jeges szezon érdemi része, befejeződtek a bajnokságok is. Sorozatunkban a Goodwill Pharma Szeged korosztályos csapatainak évét tekintjük át az utánpótlásedzők segítségével. Ezúttal Maslac Michael, az U12-esek trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Szerintem jó szezont zártunk, annak ellenére is, hogy az algyői utazgatások megnehezítették a dolgunkat, így kicsit rohanós volt a tempó. Volt, aki szinte az összes edzésen részt vett, de általánosságban is hetven százalék felett volt az edzések látogatottsága, ami jónak számít. Ezért köszönet jár a gyerekeknek és a szülőknek is – mindenki erőn felül teljesített. Egyébként hetente négyszer dolgoztunk a gyerekekkel, összesen 133 alkalommal mentünk fel a jégre, ezeken felül pedig hetente kétszer nem kötelező jelleggel egyéni képzéseket is tartottunk – kezdte Maslac Michael.

– Két csapattal indultunk a bajnokságban, a Sárga csoportban tizennyolc, a Pirosban tizenkét mérkőzést játszottak a gyerekek, ezen felül a Magyar Kupa küzdelmein is részt vettünk. Negyvenkilenc gyermek lépett pályára a meccseinken, közülük harmincöt tartozik ebbe a korosztályba, a többiek feljátszottak. A csapatban nyolc szerb srác is szerepel, nekik sikerült beilleszkedniük a közösségbe, megtalálták a hangot a többiekkel. Nálunk még ugye nem számolják az eredményt, ennek ellenére elégedett lehetek a teljesítménnyel, jó képességű a korosztály. A hangsúly a fejlesztésen, fejlődésen volt a szezon során, ebben eredményesen teljesítettünk, így a tervek szerint a következő szezonban minkét gárda eggyel feljebb lép, azaz lesz egy Kék és egy Sárga csoportban szereplő együttesünk is – tette hozzá a szakember.