Hírek
Kölyök (U-14)

Véget ért a 2022–2023-as jeges szezon érdemi része, befejeződtek a bajnokságok is. Sorozatunkban a Goodwill Pharma Szeged korosztályos csapatainak évét tekintjük át az utánpótlásedzők segítségével. Ezúttal Vojnits Bence, az U14-esek trénere értékelt.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Két csapattal szerepeltünk az U14-es bajnokságban, az első gárda az országos tizenötödik, a második a harminchatodik helyen végzett. Jó szezont zártunk, amelyhez kellett a gyerekek hozzáállása, a szülők összetartása, valamint edzőkollégáim, Maslac Michael, Szalai Ákos és Gulácsi Ábris támogatása. Már az idény elején éreztem, hogy jó a közösség, csináltunk ugyanis egy megbeszélést a gyerekekkel és szüleikkel, amelyen közösen tűztük ki a célokat. Ezek között szerepelt a legjobb tizenkettő közé kerülés, ez nem jött össze, ennek ellenére is büszke lehetek a keret tagjaira, mert mindenki erőn felül teljesített. Természetesen akadtak nekünk is problémáink, voltak súrlódások, de végig azon dolgoztam, hogy ezeket minél hamarabb elsimítsuk – kezdte Vojnits Bence.

A keretnek hetente négy csapatedzése volt, illetve csúcsidőben három egyéni képzés, azaz volt olyan időszak, hogy heti hétszer edzettek. 

– A munkának látszott is az eredménye, többeket meghívtak a korosztályos válogatott összetartásaira, de én inkább annak örülök, amit csapatként mutattunk a pályán. A legemlékezetesebb a KMH elleni győzelmünk volt az alapszakaszban, az sokat jelentett mindenkinek, emellett viszont akadtak olyan összecsapásaink, amelyek nem úgy sikerültek, ahogyan azt elvártuk magunktól. Az utolsó meccs után végiggondoltam az idényt, és úgy értékeltem, nagyot léptünk előre csapatként – tette hozzá Vojnits Bence, aki a következő szezonban már nem irányítja a gárdát, hiszen Miskolcra, az U16-os együtteshez igazol másodedzőnek.