Hírek
Öregfiúk

Három hétvége alatt három tornán vett részt a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű öregfiúkcsapata. A legjobban a szabadkai viadal sikerült, amelyet meg is nyert a szegedi különítmény. Az alábbiakban a három tornáról részletes összefoglalókat olvashatnak Borics Attilának, Keresztury Imrének és Szalontai Csabának köszönhetően.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Január 25., Dunaújváros

Az Újvárosi Hokillák január 25-én rendezték meg a II. Hokillák amatőr jégkorongtornát az újvárosi jégcsarnokban. Az év első tornájának tartalékos felállással tudott nekivágni a csapatunk. Kezdő hátvédjeink kiesése miatt egyik kapusunk mezőnyben szerepeltetésével és a csatársorokból védelembe visszavont játékosokkal szerepeltünk. A kihívást tovább növelte, hogy első mérkőzésünket a torna mezőnyének legerősebb csapata, a Zsögödi Medvék ellen kellett megvívnunk. Az ellenfél korosabb, de a mezőny játékosainál komolyabb tapasztalattal rendelkező játékosokból állt, így velük szemben az volt az egyetlen esélyünk, ha fiatalabb játékosokból álló csapatunk kondiját és tempóját kihasználva letámadó játékot játszunk. A stratégia remekül működött és az ellenfél elvitathatatlan technikai előnye ellenére az első félidőben (egy meccs 2×20 perc) megszereztük a vezetést Hajdu András szerencsésen pattanó lövésével. Tartottuk is az eredményt egészen addig, amíg Bíró Szilárd kapusunk lepkés kesztyűje alól egy, a sípszó után bekotort góllal egyenlített az ellenfél. A nyilvánvaló bírói tévedés okozta felháborodás megzavarta a koncentrációt, amit a rutinos székelyek kegyetlenül ki is használtak. A letámadó játék felbomlását és kisebb védelmi hibákat kihasználva két góllal megszerezték a vezetést, amin már csak szépíteni tudtunk egy második általunk lőtt találattal (3–2).

A torna második mérkőzését az Újpesti Ragadozók csapata ellen játszottuk. A mérkőzésen csapatunk elbízta magát, átadta az irányítást az egyéni technikai képességeket tekintve gyengébb, de sokkal szervezettebb, fegyelmezettebb és lelkesebb játékot felmutató újpestieknek, amelynek tanúságos eredménye egy 3–1-es vereség lett. 

A helyosztót az 5. helyért a házigazda Dunaújvárosi Hokillák ellen játszottuk, akik a tavalyi szegedi tornán az első helyen végeztek. A házigazdák meglepően rossz formában voltak, így viszonylag könnyen, 4–0-s végeredménnyel hoztuk a meccset. A tavalyi, szegedi döntőre visszagondolva ez egyik csapat számára sem volt szívmelengető eredmény, de mi szegediek a hibáinkból tanulva készülünk a szezon hátralévő kupáira.

A végeredmény:
1. HK Subotica Szabadka
2. Zsögödi Medvék
3. Újpesti Ragadozók
4. HC Ribillió Székesfehérvár
5. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
6. Újvárosi Hokillák

A szegedi csapat összeállítása: Bíró Szilárd, Borics Attila, László Donát, Gombos Balázs, Balla Szabolcs, Vály Gergő, Hodován Zoltán, Hajdu András, Kurucsai Martin, Gidai Gábor, Majer Tünde, Bús Péter, Csiki József.

Dr. Borics Attila


Február 2., Baja

A második bajai jégkorongtornára kaptunk idén meghívást, amelyet örömmel elfogadtunk. A torna szervezése nem ment zökkenőmentesen, két csapat az utolsó pillanatban lemondta a meghívást. A szervező, Sirok Martin egy bajai csapattal tudta pótolni a lemondásokat, így öt együttes vágott bele a körmérkőzéses rendszerben rendezett meccsekbe. A kispályás játék egyáltalán nem volt kispályás, aktatáska méretű kapuk, 3 a 3 ellen, nagyon gyors, célratörő játékot eredményezett. Sikerült rátalálnunk a ritmusra, de két kisebb vereség, egy döntetlen és egy győzelem eredményeképpen a negyedik helyen végeztünk az ötcsapatos tornán. Csapatunk egyetlen női játékosa, Majer Tünde ismét gólt szerzett, ahogy tavaly is. A bajaiak jövőre komolyabb, többnapos tornát terveznek 12-14 csapat részvételével. A meghívást már most elfogadtuk!

A végeredmény: 
1. Jéglovagok
2. Bajai Jégtörők 
3. HK Subotica Szabadka
4. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
5. Bajai Harcsák

A szegedi csapat összeállítása: Borics Attila, Bús Péter, Hodován Zoltán, Keresztury Imre, Majer Tünde, Vály Gergő.

Dr. Keresztury Imre


Február 8., Szabadka

A HK Subotica február 8-án rendezte az V. Szabadka Kupa jégkorongtornát, amelyre a korábbi versenyeken szereplő amatőr csapatok neveztek. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű öregfiúkgárdája a nehezebb csoportba került, de nagyon nagy elszántsággal indult a tornára. Szerencsére minden fontos játékosunk rendelkezésünkre állt, így az egyik legerősebb összeállításunkban tudtunk pályára lépni. A két hátvédpárral és három csatársorral felálló csapatunk az előre jól kidolgozott taktikával lépett a pályára, és minden játékosunk nagy fegyelemmel hajtotta azt végre. Ennek köszönhetően a házigazdák ellen nagy gólkülönbséggel nyertünk 5–0-ra.

A második csoportmeccsükön lényegében csak arra kellett figyeljünk, hogy ne kapjunk ki nagy gólkülönbséggel, mivel a Szabadka korábban már legyőzte a Baját, ezért ebben az esetben garantált volt a döntőben való szereplésünk. A parázs hangulatú mérkőzésen nagyon hamar kétgólos előnyt szereztünk, amit csak a vége előtt néhány perccel tudott egy gólra csökkenteni a Baja. Ennek ellenére okos játékkal megtartottuk a vezetést, így veretlenül jutottunk a döntőbe (2–1).

Az aranymeccsen a csíkszeredai Zsögödi Medvékkel játszottunk. A nálunk idősebb, de sokkal nagyobb tudású és tapasztalatú ellenfeleinket megleptük a gyors játékunkkal, végig fölényben játszottunk és nyomás alatt tartottuk a kapujukat. A zsögödiek kapuját az egyébként nálunk játszó László Donát védte jól, számos góltól mentette meg ideiglenes csapatát. Szerencsére a mi kapusunk, Bíró Szilárd is jól állta a sarat, és így a második félidő elején Kurucsai Martin által jegyzett góllal 1–0-ra megnyertük a döntőt.

A szegedi öregfiúkcsapat nagyon akarta a sikert, és ezért minden játékos meg is tett mindent. Nagyon fegyelmezett játékkal sikerült minden mérkőzésen dominálnunk, és a helyzeteinket is be tudtuk lőni. A torna gólkirálya a szegedi Bús Péter lett, a legjobb kapus díját pedig egyetlen kapott góllal a szegedi Bíró Szilárd kapta meg.

A végeredmény:
1. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
2. Zsögödi Medvék
3. Újváros Hokillák
4. HK Subotica Szabadka
5. Bajai Harcsák
6. Újpesti Ragadozók

A csapat összeállítása, balról, álló sor: Pallós Péter, Hajdu András, Kis Szabó Zoltán, Gombos Balázs, Kurucsai Martin, Borics Attila, Csiki József, Szalontai Csaba, Hodován Zoltán, első sor: Vály Gergő, Bús Péter, Bíró Szilárd (kapus), Balla Szabolcs, Majer Tünde.

Dr. Szalontai Csaba