Hírek
Öregfiúk

Befejeződött az amatőr hokitorna-sorozat 2018-2019-es szezonja. A házigazda ezúttal a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű öregfiúkcsapat volt.

A szegedi műjégpályán hat csapat vett részt, és mivel a korábban rendszeresen szereplő együttesek közül sem a Bajai Harcsák, sem a Kiskőrösi Rémszarvasok nem neveztek, ezért a szegedi öregfiúk két csapattal vettek részt a tornán. Az I. csapat közel a legjobb összeállításban lépett pályára, és a II. csapat is igen jó játékosokból állt, ráadásul mindkét együttes két hátvédpárral és három csatársorral lépett jégre.

Az első mérkőzésen a II. csapat hatalmas meglepetésre remek játékkal 5–0-ra legyőzte a korábbi többszörös tornagyőztes, ezúttal kissé tartalékosan felálló Zsögödi Medvéket, az I. csapat pedig 5–2-re verte az Újpesti Ragadozókat.

Az I. csapat hamar bebiztosította magát a döntőben azzal, hogy 3–1-re legyőzte a szabadkaiakat is. A II. csapat hatalmas siker kapujában állt az Újvárosi Hokillák elleni meccs elején. Amennyiben ugyanis legyőzték volna őket, akkor döntőbe kerülhetnek, és ott az I. szegedi csapattal mérkőzhettek volna aranyért. A rendkívül szoros mérkőzés azonban 1–1-re végződött – pedig alig három másodperccel a vége előtt hatalmas gólhelyzet maradt ki a Hokillák kapujánál –, és a büntetőlövésekben egy góllal alulmaradtak az újvárosiakkal szemben.

Így a II. csapat a bronzmérkőzésen az Újpesti Ragadozókkal nézett szembe, de sajnos a játékuk ekkora már kissé szétesett, nem találták a ritmust, és ezt kihasználva az újpestiek 4–0-s győzelemmel szerezték meg a bronzot.

A döntőben az I. csapat megismételte a II. teljesítményét a Hokillák ellen, mert noha hamar vezetést szereztek, a végén itt is 1–1-es döntetlennel zárult a mérkőzés, azzal a különbséggel, hogy itt nem három, hanem nyolc másodperccel a vége előtt hagytak ki egy hatalmas gólhelyzetet a szegediek. És mint a másik mérkőzésen, ezen is egy góllal nyerte a büntetőlövéseket az Újvárosi Hokillák, így ők szerezték meg az aranyérmet.

A végeredményről és a különdíjasokról itt számoltunk be.

A képeken, Goodwill Pharma Szegedi Vízmű Öregfiúk I. csapat (zöld mezben), álló sor: Farkas Arnold, Szalontai Csaba, Hajdu András, Gombos Balázs, Keresztury Imre, Borics Attila, Kis Szabó Zoltán, Pallós Péter, Kurucsai Martin, első sor: Vály Gergő, Vály Balázs, Bús Péter, fekszik: Bíró Szilárd.

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű Öregfiúk II. csapat (sárga mezben), álló sor: Kormos Tamás, Gődér Zsolt, Majer Tünde, Zsikai Tamás, Kovács Aurél, Gidai Gábor, Szabó András, Farkas Bence, Szabó Tamás, első sor: Hodován Zoltán, Balla Szabolcs, Csiki Jószef, fekszik: László Donát.