Hírek
Kezdők (3-8)
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Junior (U-20)
Felnőtt
Amatőr
Öregfiúk

Hivatalosan is véget ért a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatainak 2018–2019-es szezonja. A Squash Club Szabadidőközpontban tartott évzárón Pápai Miklós szakosztály-igazgató értékelte az évet.

– Jóleső érzés most körbenézni. Emlékszem, mennyien voltunk három éve, amikor az új vezetőség megalakult, így azt is látom, mennyit gyarapodott a létszámunk. A legfontosabb üzenetem az: a klubunkban mindenki azért sportoljon, mert szereti a jégkorongot. Szereti, amit csinál. Persze az eredményesség is fontos, de nem a legfontosabb. Ha pedig valaki szeretettel és odaadással csinálja a dolgát, maguktól jönnek majd a sikerek. Fontos, hogy mindenki jól érezze magát, amikor a jégpályára érkezik, ezért arra kérek mindenkit, tiszteljük egymást, legyünk toleránsak, mert közös a célunk. Ha ez így lesz, a gyerekek minden nap fejlődnek majd, és nem csak jobb hokissá, hanem jobb emberré is válnak. Minden szülő elsősorban azért legyen boldog, mert egészséges gyermeke van, tud sportolni, olyan sportot csinál, amit szeret, és olyan helyen van a szegedi jégkorongéletben, ahogy fejlődni tud – kezdte értékelését. Hozzátette: családbarát klubot működtetnek, ahol a szülőknek ott a helye a gyerekek mellett, de az edzőket minden esetben tiszteletben kell tartani.

Kiemelkedő a szülői közösségünk

– Az egyesült ebben az évben már olyan értékeket tudott felmutatni, ami vállalható, és biztató a jövőt illetően. A szülői közösségünk, ha nem is egyedülálló, de bizton merem állítani, hogy dobogósok vagyunk az országban, jó szellemű emberek vesznek minket körül. Köszönöm minden szülőnek a támogatást, a segítséget, a javaslatokat. Pozitívum, hogy az edzői stábunk folyamatosan bővül, sikereket ér el, mentoredzőnk, Marius Gliga jól irányítja a csapatot, amelybe sok szegedi hokis épül be, egyre több fiatal vállal szerepet a klubnál edzőként, játékvezetőként.

– Az eredmények nem a legfontosabbak. A fejlődés a lényeg, és az, hogy haladjuk a céljaink felé. Ilyen az, hogy legyen egy stabil felnőttcsapatunk szegedi játékosokból, ezért kell dolgoznunk. Ezt saját erőből szeretnénk elérni, amihez idő kell, de kivárjuk! Szükség lesz odaadásra a gyerekek részéről: ne csak az edzéseken, hanem előtte, utána is a maximumot kell nyújtani, foglalkozni a jégkoronggal.

Javítani kell az edzések látogatottságán

Pápai elmondta, a korcsoportokra bontott edzéslátogatottság szerint az U16 volt a legjobb az elmúlt szezonban, ott 74 százalékkal jártak a gyerekek a tréningekre. Az U10-eseknél a legalacsonyabb ez a szám 63 százalékkal. Ennél többre van szükség: minden korosztályban a 80 százalékot kellene elérni. Ha ez meglesz, annak a szakosztály-igazgató szerint a pályán is látszik majd az eredménye.

– Szülőként pontosan tudom, hogy a testmozgás, az edzés a tanulásban is segít a gyerekeknek. Éppen ezért nem javaslom, hogy büntetésből ne engedjék edzeni a gyerekeket az iskolai problémák miatt. A következő szezonban bizonyos korcsoportokban több csapattal is elindulunk, emiatt a minőség felé is szeretnénk lépni egy nagyot. Lesz verseny azért, hogy ki melyik csapatba kerüljön be, lesznek különbségtételek az alapján, hogy ki mennyi edzésen vesz részt, ki hogyan dolgozik azokon. Mindenkire szükség van, gyereket nem fogunk elküldeni, mindenki játszhat majd bajnokságban, ha szeretne, de különbséget teszünk az olyan gyerekek között, akik az edzések ötven vagy kilencven százalékán jelennek meg. Ez szükséges a minőségi előrelépéshez.

Dicséret a szövetségtől

Pápai kiemelte, Sári Krisztián személyében ebben a szezonban is volt válogatott játékosa a klubnak, míg Balázs Csongor az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozhatott.

– A mentoredzői program tovább működik, az erőtérprogram központja Szeged marad – a szövetségtől komoly dicséretet is kaptunk az elvégzett munkánkért. Kecskeméten és Kiskőrösön bontakozik ki a hokiélet, Makón, Szentesen, Szarvason és Hódmezővásárhelyen ez még gyermekcipőben jár. Bízunk benne, hogy Szabadka is hamarosan becsatlakozhat ebbe a felsorolásba.

Jégkorongos osztály indul

– A Korisuli-programunk is megmarad, ennek egy látványos eredménye, hogy például májusban is hat új jégkorongos gyermeket igazoltunk le – korábban ilyenkor csak tűntek el a gyerekek. Jövőre beindul egy jégkorongos osztály kezdeti lépésekkel, ez a Tisza-parti Általános Iskola 1/B osztálya lesz. Az elsősök kijárnak majd a jégpályára, a szakmai felelős Maslac Michael részt vehet a testnevelés órákon. A tantermet is a hoki szellemében alakítjuk, díszítjük ki. Egy év múlva az új Nemzeti alaptantervbe is beépülhet ez a megoldás.

– Többéves szünet után indultunk újra a felnőttek között, az OB II-es bajnokságban a jónak számító ötödik helyen végeztünk. Ez egy szép sztori úgy, ahogy van! A nézőszámunk átlagosan is több volt, mint háromszázötven, év közben pedig beépültek az U18-as korosztály játékosai is. Köszönöm mindenkinek, aki ebben részt vett, ilyen szellemben folytatjuk jövőre is – tette hozzá Pápai Miklós.

Az évzárón készített további interjúink folyamatosan jelennek meg klubunk honlapján a következő napokban!