Hírek
Felnőtt

Gólgazdag, izgalmas mérkőzést játszott a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapata a MAC Ikonok vendégeként. A rendes játékidő 5–5-ös döntetlennel zárult, a hosszabbításban pedig végül a hazaiak szerezték a győztes találatot (6–5).

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

MAC Ikonok–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 6–5 (2–2, 2–1, 1–2, 1–0) – hosszabbítás után
OB II, 3. forduló. Budapest, Kisstadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Haszonits, Hernády, Kruppa.
Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Garbacz Máté (92%) – Muzsik Ferenc Norbert (1), Szabó Dávid (1), Frajka Botond 1 (1), Mach Márton 1 (2), Ambrus András 2 (1) – Becsei Bonifác, Annus Döme, Bálint Tamás, Dabasi Balázs (1), Bata Dániel László 1 – Maslac Michael, Szalai Gergő Bence, Barcsik Gergely, Csanády Zsombor Zsolt, Pallós Péter – Sebők Dominik Béla (kapus), Varga Zalán. Játékos-edző: György Róbert.

Kezdjük a legfontosabbal: két vereséget követően a MAC Ikonok vendégeként megszereztük az első pontunkat az OB II-es bajnokságban. Ehhez az kellett, hogy a rendes játékidőben döntetlenre végezzünk, ám az 5–5-ös részeredmény kialakulásáig rengeteg minden történt. Konkrétan ez: 0–1, 2–1, 2–3, 4–3, 4–5, 5–5. Majd sajnos a legvégén 6–5, de ne szaladjunk ennyire előre.

Már a 4. percben vezetést szereztünk Mach Márton révén, ezt azonban nem sikerült megőrizni, fordítottak a hazaiak. A harmad végeztével ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, hiszen Bata Dániel László két másodperccel a játékrész vége előtt gólra váltotta Dabasi Balázs passzát (2–2).

A második harmadban újra szegedi előnyt jegyezhettünk fel, Ambrus András talált be, Mach ezúttal gólpasszt adott. Innen két MAC-gól következett, a harmad vége ezáltal 4–3-as budapesti vezetést hozott. 

Ezen a meccsen kettesével szereték a gólokat a csapatok, ami ismét nekünk kedvezett: Ambrus András egyenlített, majd a friss igazolás Frajka Botond a 49. perc végén újra vezetéshez jutatta csapatunkat. Hamar jött az egyenlítés (5–5), az óra lepörgése után pedig a hosszabbítás.

Ebben csaknem véget ért az ötperces játékidő, amikor Molnár Márkó beütötte a MAC-sikert jelentő találatot. Ennek ellenére nem lehetünk elégedetlenek, hiszen György Róbert játékos-edző a pontszerzést tűzte ki célul, ami sikerült. Ki kell még emelnünk kapusunk, Garbacz Máté teljesítményét, aki 77 lövést kapott, ebből 71 alkalommal hárítani tudott – ez 92 százalékos, kiemelkedő teljesítményt jelent.

György Róbert: – Sikerült jól felállni a meccsre, ez látszott a játékunkon, mind a három sor hozzátett a pontszerzéshez. Külön ki kell emelnem a kapusunkat, Garbacz Mátét, aki remekelt, stabilitást adott nekünk. Pedig nem volt könnyű dolgunk, hiszen szokatlan módon egyetlen emberelőnyt sem ítéltek a javunkra. Vasárnap hazai jégen fogadjuk a MAC-ot, azaz egyből itt a lehetőség, hogy visszavágjunk nekik.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Annófotó – Képek színesben