Hírek
Kezdők (3-8)
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)

Közösen épít jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a szegedi jégkorongklub. A munkálatok elkezdődtek, szeptemberre használható lesz a létesítmény. A plusz jégfelülettel az algyői és a szegedi gyerekek mellett a környékbeliek is jól járhatnak.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Évek óta tervezte egy algyői jégpálya felépítését a szegedi jégkorongklub. Az előkészületek után a múlt héten elkezdődött az építkezés a Borbála Fürdő mögötti területen, a tervek szerint szeptemberben adják át a szabványméretű jégfelületet.

– Hamar egymásra találtunk, az algyői önkormányzat végig nyitott volt a fejlesztésre, ezúton is köszönjük nekik. A beruházást a Magyar Jégkorong Szövetség szintén támogatta, nekik is fontos, hogy egyre erősebb legyen a szegedi régió. A jégpályán az algyőiek mellett a szegedi gyerekeknek is rendszeres lehetőségük lesz edzeni, hiszen egyre több a játékosunk az utánpótlásban, a szegedi műjégpályát már kinőttük. Emellett szeretnénk bevonzani a hódmezővásárhelyi és környékbeli gyermekeket, iskolákat és óvodákat, hogy mindenki meg tudjon tanulni korcsolyázni, jégkorongozni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

Hozzátette: a beruházás nagy előrelépés, a következő feladat, hogy tartalommal töltsék meg a létesítményt. A látványterv két ütemben valósul meg, szeptemberre a pálya készül el, ezt követi majd az öltöző kialakítása.

– Ez egy pozitív üzenet a sportág jövője szempontjából a régióban, nem csak a jégkorongra, az összes jeges sportra igaz ez a megállapítás. A fejlesztésnek köszönhetően a szegedi klubnál is bátrabban tervezhetünk – fogalmazott Pápai Miklós.

Szöveg és fotó: Gyúrós István