Hírek
Szupermini (U-8)
Mini (U-10)
Előkészítő (U-12)
Kölyök (U-14)
Serdülő (U-16)
Ifjúsági (U-18)
Felnőtt
Amatőr
Apukahoki

A hétvégén számunkra is elkezdődik a 2021–2022-es jégkorongszezon, amelyben összesen 12 csapattal vesz részt a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű. Az U8-asoknál kettő, az U10-es korosztályban három, U12-ben és U14-ben kettő, U16-ban egy, a felnőtteknél pedig szintén két csapat lép majd jégre. Gusztos Gábor technikai vezető segítségével bemutatjuk, melyik korosztálynál mire kell készülni, valamint érintettük az átigazolásokat is.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

  • U8

– Indítunk csapatot a Sárga és a Piros csoportban is, előbbiben kizárólag lányok szerepelnek majd. Ez történelmi lépés, ilyen még nem volt a szegedi hokiban. Tizenhárom-tizennégy ügyes lány jár edzésre ebben a korosztályban, amelynek Kurucsai Martin az edzője. A cél mindkét csapat esetében az, hogy minél több tornán elinduljanak, az egyéni képességeikben pedig fejlődjenek. Itt kell megemlítenünk a korioktatást, amely a koronavírus-járvány miatt tavaly szünetelt, most viszont, ha nem jön közbe semmi, folytatódik. Ennek részeként szegedi és algyői iskolákkal, illetve óvodákkal együttműködve több száz gyermeket tanítunk meg ingyenesen korcsolyázni. Külön szeretném megköszönni minden korosztályra gondolva a szülőknek, hogy a tavalyi szezont fegyelmezetten végigcsinálták a vírushelyzetben. 

  • U10

– A Kék, a Sárga és a Piros csoportba egyaránt neveztünk, az egész palettán indulunk Vojnits Bence vezetésével. A segédedzők itt és az U8-asoknál is a Dunaújvárosból érkezett, egyetemi tanulmányai mellett dolgozó Gulácsi Ábris, illetve Csanády Zsombor és Borsos Erik lesznek, míg a kapusedző Szalai Ákos. Ez a korosztály szintén tornarendszerben versenyez, a cél a minél több játéklehetőség.

  • U12

– A tizenkét éveseknél Annus Döme edző munkáját Barcsik Gergely segíti majd. Itt a Sárga csoportban versenyzünk, valamint részt veszünk a kispályás, 3×3-as bajnokságban is, ami újdonság a korosztály életében. A nagypályás szezonban az első hazai bajnoki szeptember 19-én lesz, amikor az FTC-Telekom érkezik a szegedi műjégpályára.

  • U14

– Ebben az évfolyamban már nem színekkel jelölik a csoportokat, hanem betűvel, a szegedi csapat pedig a B jelzésűbe nevezett, de lesz 3×3-as együttesünk is. Az edző az új arcnak számító Altmann Márk, segítője Marius Gliga és Annus Döme. Már visszatérő jelenség, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia szívesen válogat Szegedről, az ország első számú jégkorongközpontja most Pallós Zsombort és Borbély Balázst vitte el. Kékesi Miksa is távozott, nála tudtommal a hoki háttérbe kerül, a kenuzásra koncentrál a jövőben.

  • U16

– A tizenhat éveseknél egy csapatunk lesz, amelynél létszámban jól állunk, hiszen a nyáron érkezett nyolc újvidéki játékos a klubhoz – ezzel is jelezzük, hogy szeretnénk egyre markánsabban regionális központtá válni. A B csoportos bajnokságba neveztünk, az edzői stábot itt is Altmann Márk vezeti. 

  • U18

– Az ebben a korosztályban érdekelt játékosainkat, Ferró Norbertet, Osznovics Lórántot, Szőke Gergőt és Csányi Bencét kölcsönadtuk az érdi Kárpáti Farkasoknak, külön szövetségi engedéllyel pedig az U16-os korosztály magyar válogatott erőssége, Vörös Henrik szintén feljátszhat hozzájuk kettős játékengedéllyel. A korosztály tagjai az U18-as feladataik mellett szerepet kaphatnak a szegedi OB II-es felnőttek között is. Ami az átigazolási híreket illeti, Vadkerti Zalán az FTC-hez, Pallós Bertalan és Sánta William a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémiára távozott, ami egyrészt szomorú, hiszen erősségeink lettek volna, másrészt örülhetünk is a hírnek, mert ez a szegedi utánpótlás-nevelést dicséri.

  • Felnőtt

– Ezúttal is indulunk az OB II-ben, ahol hat csapat vesz részt, a szegedi mellett a KMH, a Sátoraljaújhely, a dunaújvárosi Worm Angels, a MAC, illetve a Pesterzsébeti Farkasok. Újdonság, hogy az alapszakaszban dupla kört játszunk, azaz összesen húsz meccs, ebből tíz hazai összecsapás vár a Goodwill Pharma Szegedi Vízműre. Új igazolásként csatlakozik a már említett utánpótlásedző, Vojnits Bence, valamint Erdély Simon Bálint, Kukucska Balázs, Pápa Barnabás, Szabó Zsolt és Kiss Benedek – korábban mind a Vasasban szerepeltek. Biztos távozó eddig Mach Márton, Bálint Tamás és Maslac Michael. A felnőtteknél is indítunk 3×3-as együttest, ez a gárda „apukacsapat” néven is ismert, hiszen zömében az utánpótlásunkban szereplő gyermekek apukái alkotják, akik hobbiból jégkorongoznak tornarendszerben.