Hírek
Felnőtt

A Jégkorongblog oldalán Radnai Károly, a névadó szponzor Andersen ügyvezető partnere értékelte az Andersen Liga első szezonjának eddigi történéseit. Mint ismert, csapatunk a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

– Egy hosszú távú folyamat első évében vagyunk, amikor még kicsit hibridnek tekinthető a bajnokság, részben utánpótlás-, részben felnőtthokit jelent. Mi azt szeretnénk, ha az Andersen Liga kinőné magát, s mind hangsúlyosabban váljon felnőtt másodosztályú bajnoksággá, az Erste Liga előszobájává. Legyen ez egy bemelegítő liga azoknak a csapatoknak, akik el kívánnak indulni az Erste Ligában, ne lehessen csak egy-két évre oda beköszönni. Kiváló hátországgá válhat az Andersen Liga, miközben a tovább fejlesztendő utánpótlás-bajnokságoknak is megvan a helyük, a kettő ideig-óráig segítheti egymást, de fontos, hogy elváljon egymástól a két versenyrendszer. Örömteli, hogy sokkal nagyobb érdeklődésre tart számot az Andersen Liga, mint ahogy előzetesen bárki, így magunk is vártuk. A legpozitívabb a szurkolói érdeklődés, elkezdtek beszélni a bajnokságról, világossá vált, hogy egy komoly, kompakt, kiszámítható, téttel bíró mérkőzéseket felvonultató ligáról van szó, nem pedig egy – úgymond – sörligáról. Nagy megerősítés ez számunkra, ahogyan Turbucz Martin látványos példája is, elvégre nekünk is az a célunk, hogy minél többen maradjanak a sportág mellett. Tele van Erste Liga-játékosokkal a liga, köztük olyanokkal, akiknek már erős az élvonal, de szeretnének jégkorongozni, és akiknek a szakmai tapasztalataira építhet az adott csapat. Jó példa Azari Zsolt személye is, aki csapatkapitányként ponterős játékkal vállal szerepet a DAB-ASP szezonjában. Várjuk a következő idényt, de előbb a rájátszást, ami még inkább fellendíti az érdeklődést az Andersen Liga iránt. Jövőre még több csapat részvétele várható, így a színvonal további emelkedésére is lehet számítani – fogalmazott Radnai Károly.

Tartalomkészítésben partnerünk a SEO szövegírás specialistája, az ATP Szövegírás.