Hírek
Kölyök (U-14)

Véget ért az idény a Magyar Jégkorong Szövetség minden bajnokságában. A szezon zárását követően a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatainak edzőit kértük fel értékelésre – ezúttal Balázs Csongor, az U14-esek mestere fogalmazta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

A 14 évesek is hosszú szezont zártak, amelynek végén az országos összevetésben a 18. helyet szerezte meg Balázs Csongor csapata.

– Szerettük volna, ha ez a korosztály a legjobbak között, az A csoportban indulhat, volt is ennek alapja a korábbi szereplésünk miatt, ám végül a B-be kaptunk besorolást – kezdte az értékelést az edző.

A bajnokság első szakaszában hét meccset játszottak a szegediek a B1-es csoportban, mindet megnyerték, Pallós Zsombor pedig a hét találkozón elért 29 góllal és 15 assziszttal, összesen 44 ponttal kiemelkedett a kanadai táblázaton. 

– Ezt követően hat csoportra osztották a mezőnyt, mi a harmadikba kaptunk besorolást. Itt a cél az első háromba kerülés volt, amiről egyetlen hellyel ugyan, de lecsúsztunk. Viszont ki kell emelnem, hogy az előttünk végző csapatok közül az Egerszegi Titánok és az UTE B ellen is tudtunk győzni. Végül a 17–22. helyért zajló rájátszásban kaptunk lehetőséget, ahol ötből négy találkozót megnyertünk, ezzel lettünk tizennyolcadikok – emlékezett vissza Balázs Csongor. Hozzátette: akadt ugyan hullámvölgyük a szezon közepén, de ki tudtak mászni ebből, ami kiváló tapasztalat volt a gyermekek számára. 

– Hogy miben kell fejlődni? Meg kell tanulnunk az első perctől az utolsóig koncentrálni. Fizikálisan is akad lemaradásunk a legjobb magyar csapatokhoz képest, szóval ezzel a területtel is foglalkozunk majd a jövőben. Szeretnénk együtt tartani a korosztályt, végigvinni a felnőtt bajnokságig: sokan vannak, ügyesek, sokat várunk tőlük – tette hozzá.

A szezon tapasztalatai alapján a következő idényben is az a cél, hogy a legjobbak között indulhasson az U14. 

Hozzá kell tennünk, hogy a 14 évesek 3×3-as bajnokságában is részt vett a szegedi csapat – itt azok a játékosok kaptak több szerepet, akiknek nem feltétlenül a jégkorong az első, viszont szeretnek mozogni, sportolni. A sorozat elérte a célját, rengeteg játéklehetőség jutott mindenkinek a bajnokság Déli csoportjában lejátszott 24 összecsapás során, amelyből 11 alkalommal hagyhatták el győztesen a jeget.

Szöveg: Gyúrós István
Fotó: Annófotó - Képek színesben