Hírek
Serdülő (U-16)

Véget ért az idény a Magyar Jégkorong Szövetség minden bajnokságában. A szezon zárását követően a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatainak edzőit kértük fel értékelésre – ezúttal Balázs Csongor, az U16-osok mestere fogalmazta meg gondolatait.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Az U16-os csapat szezonja három részből tevődött össze. A besorolásról döntő ötmeccses alapszakasz, majd a 12 találkozóból álló középszakasz után a 21-26. helyért rendezett, ugyancsak ötmeccses helyosztókon volt érdekelt Balázs Csongor együttese, amely végül a 24. helyet szerezte meg az országos összevetésben.

– A szezon során végig jellemző volt ránk, hogy több U14-es játékos is feljátszott. Ezzel egyrészt megoldottuk a létszámbeli gondjainkat, másrészt kiemelkedő fejlődési lehetőséget biztosítottunk számukra. A kapusposzton lyukasak voltunk, így itt külön meg kell köszönnöm a fiatalabb korosztályból érkező, sokat segítő Varga Regő és Hemmert János kitartását, illetve a néhány meccsre beszálló Veress Bence védéseit. Zsúfolt idény volt ebből a szempontból, hiszen sokan hétvégenként két meccsen is jégre léptek. Volt olyan játékosunk, akinek a három évvel idősebb ellenfelek között kellett bizonyítania. Ez nem ment mindig hibátlanul, az iram néha sok volt a kicsiknek, ennek ellenére azt gondolom, hasznunkra vált ez a kihívás – fogalmazott Balázs Csongor.

Ami a folytatást illeti: amíg van jég, tovább edz a csapat, majd májusban és júniusban a száraz edzések játsszák a főszerepet. 

Szöveg: Gyúrós István
Kép: Annófotó – Képek színesben