Hírek
Serdülő (U-16)
Felnőtt

Hamarosan indul a 2022–2023-as idény, és bár még sok a bizonytalanság az OB II-es szezonnal kapcsolatban, annyit már tudunk, hogy a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű együttesének szakmai munkáját a szerbiai Zoran Jaramazovic irányítja majd.

Ha nem akarsz lemaradni a szegedi hoki és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű híreiről, kövess minket a Facebookon és az Instagramon!

Ami egészen biztos, az az, hogy a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű elindul a 2022–2023-as, másodosztályú jégkorongbajnokságban, a szakmai munkát pedig a Kukucska Balázs helyére érkező új vezetőedző, Zoran Jaramazovic vezeti majd.

– Néhányaknak talán ismerős lehet a nevem, játszottam és edzősködtem is Szegeden egy évet, bár ez már régen volt, talán 1996 körül – mondta a szerbiai szakember, aki kiválóan beszél magyarul. Pályafutása során dolgozott Újvidéken, Szarajevóban, Belgrádban, Szabadkán, míg a legutóbbi hat évet Kiskőrösön töltötte, a HC Kiskőrös-Spartak kooperáció irányítójaként.

– Velem együtt sok szerbiai gyerek járt át Kiskőrösre, kiváló eredményeket értünk el, ám rengeteget kellett utaznunk. Volt olyan év, hogy összesen 22 ezer kilométert tettek meg a játékosok, na meg persze a szüleik, így nem csoda, ha kicsit elfáradt mindenki ebben az erőltetett menetben. Mivel ez az együttműködés felbomlott, munkát kerestem, Szegedről pedig Pápai Miklós azonnal megkeresett egy jó lehetőséggel. Velem együtt a szerbiai gyerekek is Szegedre érkeznek, leginkább az U14-es és U16-os korosztályokba csatlakoznak be, az U16-osoknál szintén én irányítom majd a szakmai munkát. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan ütőképes csapatot tudok belőlük gyúrni, amelyben mindenki tovább fejlődhet – mondta Jaramazovic.

Ami a felnőtt ligát illeti, a szövetség jelentősen átalakította azt, létrehozta a Liga 2 projektet, amelybe egy selejtező után az U21-es bajnokság második felébe tartozó csapatok is becsatlakoznak, miközben kiegészülnek U25-ös játékosokkal. Ez jelentőset növel majd az eddig OB II-esként ismert pontvadászat színvonalán, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű keretét így alaposan megerősítették, húsz új játékost igazoltak a vezetők, a legtöbbjük élvonalbeli múlttal rendelkezik az utóbbi évekből.

– Nincsen varázspálcám, a célokról is csak akkor tudok konkrétumokat említeni, ha alaposan megismertem a keretet, illetve látom majd, hogyan áll össze a bajnokság, mi szerepel a versenykiírásban. Annyit tudok, hogy egy küzdős csapatot szeretnék a jégen látni, amely a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Engem csakis a munka és az eredmény motivál, ezt kell majd megszoknia a játékosaimnak – tette hozzá Jaramazovic, aki külön örült a szegedi lehetőségnek, hiszen a nagyobbik lánya itt egyetemista, míg a család Szabadkán él, így sűrűn járhat haza hozzájuk.