Dósa Dávid a fehérvári utánpótlásban nőtt fel, védőként szerepelt, hogy aztán a felnőttek között játszva négyszer is bajnoki címnek örülhessen a magyar élvonalban. Játékosként hamar, mindössze 22 évesen, 2012-ben hagyta abba a profi sportot, ennek sérült könyöke és dereka volt az oka. 

– Fehérvár után próbálkoztam Szegeden, a Tisza Volánnál is, pályára léptem pár meccsen, de nem esett jól a játék. Utána másfél évre eltávolodtam a sportágtól, ezt követően pedig Ajkára hívtak, immár edzőnek. Azonnal megtetszett a feladat, pedig mindössze egy kis pályánk volt, a nulláról kellett építkeznünk. Úgy gondolom, sikeresek voltunk, felépítettük a korosztályokat, a legmagasabb osztályig vittük a csapatokat. Ezután Érd következett, a Kárpáti Farkasoknál pedig hasonló volt a feladat. Negyven gyermekkel kezdtük, jelenleg kétszáznál is többen hokiznak a klubban, ráadásul ebben a szezonban már a nemzetközi porondon is ott lesznek. Sosem a csapat céljait néztük, hanem a gyerekeket. Nem az eredményesség, az egyéni képzés a prioritás. Szegeden is ezt a szemléletet igyekszünk meghonosítani – mondta a 33 éves szakember, aki új szakmai igazgatónkkal, Hegyi Ádámmal már Fehérváron együtt szerepelt játékosként, majd Érden is kollégák voltak.

Bár az U14-eseknél szerepel a neve edzőként, azt mondja, kollégáival átfogó szemlélettel állnak a munkához, azaz szinte az összes korosztály felkészülésére szeretnének rálátni. Munkáját az U12-esek edzője, Lengyel Levente segíti majd. 

 

Kapcsolódó korcsoport: